Nogomet

U grupi sa Litvanijom, Mađarskom, SAD i Švedskom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Amsterdamu je sinoć, prije utakmice holandskog Superkupa između PSV-a i Groningena, obavljeno žrijebanje za Svjetsko malonogometno prvenstvo beskućnika koje je na rasporedu od 9. do 17. septembra u tom gradu. Učestvovat će 48 muških i 16 ženskih reprezentacija beskućnika svijeta.

BiH, koja je na dva prvenstva bila šesta (Meksiko i Poljska), te prošle godine viceprvak svijeta, nalazi se u Grupi C sa selekcijama Litvanije, Mađarske, SAD-a i Švedske. U drugi krug idu tri najbolje reprezentacije beskućnika, a selektor Elvedin Škrebo kaže da će se bh. hakleri sigurno plasirati dalje.

Inače, malonogometna reprezentacija beskućnika BiH formirana je prije četiri godine u HO “Međunarodni forum solidarnosti-Emmaus” u Doboj Istoku. Do sada je postigla sjajne rezultat, a najveću podršku ima upravo od ovog udruženja.

Također, reprezentaciju je podržao i reprezentativac BiH Muhamed Bešić koji je i ambasador Emmausa, te je prošle godine donirao 5.000 eura kako bi se platile avionske karte za daleki Čile.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno