Zenica

U Gradskoj upravi Zenica predstavljen Projekat „EU4Energy – Podrška Evropske unije energetskom sektoru u BiH“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Gradskoj upravi Zenica održan je sastanak na kojem je predstavljen Projekat „EU4Energy – Podrška Evropske unije energetskom sektoru u BiH“, a sastanku su prisustvovali predstavnici Grada Zenica, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije te eksperti s projekta EU4Energy.

Projekat pruža tehničku podršku Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije u komunikaciji teme pravedne tranzicije, podizanju svijesti o procesima pravedne tranzicije, kao i podizanju kapaciteta lokalne uprave u pripremi preduvjeta za razvojne procese s ekonomskog aspekta.

Osim osnovnih elemenata pravedne tranzicije, na sastanku su istaknuti i primjeri dobre prakse iz Evropske unije kad je u pitanju pravedna tranzicija, a učesnici sastanka su se dotakli i razvojnih ekonomskih potencijala Grada Zenica.

Zaključeno je kako je za provođenje procesa pravedne tranzicije neophodno prije svega pripremiti i izraditi strateške dokumente koji će definirati pitanje tranzicije energetskog sektora te da će u ove aktivnosti biti uključene jedinice lokalne samouprave i kantoni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno