Nogomet

U FSBiH se dvoume pred baraž: Zmajevi sele sa Bilinog polja?!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine 21. marta 2024. godine ugostit će Ukrajinu u polufinalu baraža za EURO 2024 u sklopu Lige B nacija.

Već je poznato da će se meč igrati od 20.45 sati, ali ne i na kojem stadionu će Zmajevi dočekati Ukrajinu.

BiH je kvalifikacije za EURO igrala na zeničkom Bilinom polju, a u Fudbalskom savezu BiH razmišljaju i o promjeni. Portal Reprezentacija.ba piše da je u igri i stadion Grbavica, a isti izvor navodi da su predstavnici krovne kuće bh. fudbala obišli dom Željezničara i još jednom projerili infrastrukturu stadiona.

Pobjednik polufinalnog duela BiH – Ukrajina u finalu baraža igrat će protiv boljeg iz meča Izrael – Island. U slučaju plasmana, BiH bi 26. marta 2024. bila domaćin i finalnog okršaja.

UEFA je potvrdila da se utakmica igra 21. marta s početkom od 20:45 sati, a lokacija još uvijek nije definitivna.

Naravno, u opticaju je Zenica i Bilino polje, ali u NS/FS BiH aktivno razmišljaju i o Grbavici. Kako saznajemo predstavnici Saveza su obišli Grbavicu i još jednom provjerili infrastrukturu ovog stadiona.

Kapacitet Bilinog polja je veći od onog na Grbavici, 15.200 naspram 13.500 sjedećih mjesta. Teren je u sličnom stanju, čak ga održava ista kompanija.

Posljednju utakmicu na Grbavici Zmajevi su odigrali na ljeto 2021. godine protiv Crne Gore, a malo prije toga protiv Francuske. Francuzi su tada insistirali na Grbavici zbog blizine aerodroma.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno