Info

U Federaciji zaključeno 613 kupoprodajnih ugovora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U postupku privatizacije državnog kapitala preduzeća u Federaciji BiH zaključeno je 613 kupoprodajnih ugovora, a u postupku kupoprodaje imovine, dijelova ili udjela preduzeća i općinskih poslovnih prostora u FBiH, zaključena su 642 kupoprodajna ugovora, konstatovano je u Izvještaju APF-a o kontroli izvršenja obaveza iz kupoprodajnih ugovora u postupku privatizacije sa stanjem na dan 31.12.2014. godine, koji je usvojio Upravni odbor APF-a.

“Od ukupno 1.255 kupoprodajnih ugovora, 1.039 ili 82,79 posto je izvršeno, 111 ili 8,84 posto kupoprodajnih ugovora je aktivno, odnosno još su predmet kontrole. Zbog neizvršenja ugovorenih obaveza raskinuto je 87 ili 6,94 posto kupoprodajnih ugovora a za 18 ili 1,43 posto ugovora u toku su sudski postupaci za raskid ugovora”, istaknuto je na desetoj sjednici Upravnog odbora Agencije za privatizaciju FBiH.

Od ukupno 613 ugovora kod 475 ili 77,49 posto ugovora izvršene su sve obaveze a obaveze investiranja kao i prijema novih radnika izvršene u većem obimu od ugovorenog.

Upravni odbor je zaključio da se, po dobijanju stava od strane Vlade FBiH, Izvještaj dostavi Savezu samostalnih sindikata, Udruženju poslodavaca FBiH, Federalnom pravobranilaštvu, Odboru za privatizaciju Parlamenta FBiH i Agenciji za reviziju privatizacije u FBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno