Info

U Federaciji BiH predloženo ukidanje obaveznog nošenja maski na otvorenom

U Federaciji BiH predloženo ukidanje obaveznog nošenja maski na otvorenom- Na današnjoj sjednici Kriznog štaba FBiH razgovaralo se o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u ovom bh. entitetu. Osim toga, Krizni štab razmatrao je i odluke o relaksiranju određenih mjera koje su trenutno na snazi.

Kako saznajemo, relaksiranje epidemioloških mjera prije svega se odnosi na nošenje maski na otvorenom prostoru.

Prema novom prijedlogu mjera koje će biti upućene Vladi FBiH, Krizni štab je predložio ukidanje obaveznog nošenja maski na otvorenom, osim na onim mjestima gdje zbog objektivnih okolnosti nije moguće osigurati propisanu distancu.

Iako prema novom prijedlogu nošenje maski na otvorenom ne bi bilo obavezno, Krizni štab FBiH predložit će da maske i dalje budu obavezne na mjestima poput pijaca, perona, te autobuskim, tramvajskim i trolejbuskim stajalištima.

Osim toga, Krizni štab bi trebao predložiti Vladi FBiH da i dalje na snazi ostanu mjere poput reguliranja broja ljudi u supermarketima i veletrgovinama na osnovu kvadrature ovih prostora.

Uz reguliranje broja ljudi, u ovakvim objektima obavezno bi bili prisutni i COVID redari.

Kada je riječ o trajanju policijskog sata u Federaciji BiH, ova odluka ostaje nepromijenjena te će policijski sat vjerovatno i dalje trajati od 21 do 5 sati ujutro.

Autor: klix.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: