Biznis

U Doboju završen prvi ciklus Job Lab radionica za 2023. godinu: Kroz radionice Telemach fondacije prošlo više od 320 mladih iz cijele BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dinamičnom dvosatnom radionicom u Doboju, tokom koje su se smjenjivala predavanja, diskusije, razmjena ideja, mišljenja i savjeta, nedavno je završen prvi ovogodišnji ciklus edukacijskog programa Telemach fondacije za mlade pod nazivom Job Lab – vještine za budućnost.

„Kako pokrenuti biznis, zašto je korisno volontiranje, samo su neke od tema radionice kroz koju smo dobili kvalitetne upute za naše buduće školovanje i karijere. Timski rad je nešto o čemu slušamo cijelog života, a edukatori Job Laba su nam kroz vlastite primjere približili stvarno značenje ovog pojma. Zabavili smo se, naučili nove i korisne stvari“, istakla je Nevena Božić, učenica srednje škole iz Doboja, koja se skupa sa svojih 17 kolegica i kolega nedavno pridružila Job Lab zajednici.

Job Lab edukacijske programe u okviru prvog ciklusa za 2023. godinu prošlo je više od 320 mladih, među kojima su i srednjoškolci i srednjoškolke Goražda, Kaknja, Bugojna, Jablanice i Prozora/Rame,  Mostara i Sarajeva.

„Prošli su kroz proces osvještavanja vlastitih potencijala u odnosu na tržište rada u BiH i svijetu, istražili poslove budućnosti, testirali vlastite vještine zapošljivosti i uspješno riješili zadatak razvoja individualne strategije i planiranje budućeg profesionalnog usmjerenja. I, kao što to uvijek biva s mladim ljudima, ispunili su nas pozitivnom energijom i inspirisali da se u budućnosti još više posvetimo njihovoj edukaciji i osnaživanju kako bi stasali u vrijedne i cijenjene članove društva“, istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

Job Lab radionice Telemach fondacija realizira u partnerstvu s Inkubatorom društvenih inovacija MUNJA.

“Namijenjene su srednjoškolcima i bazirane su na više od 15 godina iskustva u oblasti tržišta rada i mladih. Riječ je o trosatnoj interaktivnoj radionici koja zaista mijenja mindset srednjoškolaca. Job Lab nudi pojašnjenje slike o tržištu rada, ali i konkretne smjernice kako da učenici tokom školovanja i budućeg usmjerenja mogu razvijati one vještine koje će se najviše tražiti u budućnosti,” – pojasnila je Melisa Selak-Hodo, izvršna direktorica Inkubatora društvenih inovacija “Munja”Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno