Zločini

U Crkvicama, Vranduku, Vjetrenicama pronađena droga, u Babinoj rijeci uhapšen diler

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 25.01.2024. godine u 17,05 sati u mjestu Vjetrenice od strane lica K.B. (rođen 1993. godine) i P.A. (rođen 1980. godine) oba iz Zenice, izvršeno je odbacivanje neutvrđene količine biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jedna ručno pravljena cigareta tzv. “Džoint”. Od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen je uviđaj, a materija izuzeta. Lica K.B. I P.A. lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje.

Dana 25.01.2024. godine u 00,25 sati u ulici Crkvice od strane lica S.A.Š. (rođen 2000. godine) iz Zenice izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” kod kojeg je od strane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice prilikom pregleda pronađen jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Pronađena materija oduzeta, a lice S.A.Š. lišeno slobode.

Dana 25.01.2024. godine u ulici Prve Zeničke brigade od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, izvršen je pretres stana vlasništvo M.S. (rođen 1978. godine) iz Zenice, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”. Prilikom pretresa pronađene su 84 tablete, četiri veća i šest manjih pakovanja sa sadržajem praškaste materije, bijele boje, plastična kesa biljne materije, dvije digitalne vage za precizno mjerenje i mobilni telefon marke Samsung. Pronađeni predmeti izuzeti uz zapisnik o uviđaju od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije, a lice M.S. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 25.01.2024. godine oko 16,15 sati u mjestu Vranduk, zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozila, marke “Smart”, kojim je upravljala B.S. (rođena 2002. godine) iz Zenice. Tom prilikom kod iste je pronađena jedna plastična kesica sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”, kao i tri neupakovana grumena biljne materije koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “Marihuanu” čime je ista počinila krivično djelo ” Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Policijski službenici Policijske stanice Nemila su navedene predmete oduzeli, a lice B.S. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno