Kultura

U Cabaret clubu održana promocija knjige poezije “Otvoriše se kapije”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sinoć je u organizaciji braće Petrović, Ivana i Andrije, uz udruženje “Futura” na čelu sa Zahidom Ćosić-Spahić, u Cabaret clubu, održana promocija knjige poezije “Otvoriše se kapije”, autorice rođene u Zvorniku sa prebivalištem u Tuzli, Edime Efendić Džinić.

Riječ je o prvijencu književnice zanimljivih pjesama različite tematike i osobenog izražajnog stila, gdje književnica pjeva o ljubavi, dragim osobama, zavičaju, domovini, ali i o stradanju majke u ratu, te Srebrenici, kao i rijeci Drini i kapijama njenog rodnog grada, tamo gdje njeno djetinjstvo spava. Pjesme obiluju mnoštvom poruka kao i o životnom iskustvu autorice. Na književno dojmljiv način pjesnikinja iskazuje i svoju bol. U toj boli doživljava život kao čudnu stvar i unatoč svemu njena bol satkana je od riječ i uzdaha. Knjiga je ovo koju će da zavole svi iskreni ljubitelji poezije.

“Edima je prije 13 godina svoju prvu nagradu, sa prvim mjestom, odnijela upravo u Zenici, gostujući na radio Zenici u” Večerima poezije”. Tako se igrom sudbine, pored njenog rodnog grada Zvornika, te mjesta gdje trenutno živi Tuzli, promocija premijerno desila u Zenici, gdje je pjesnikinja publici predstavila i pjesmu posvećenu Srebrnici. Bila je ovo noć gdje su se u prostoru Cabaret cluba čuli samo uzdasi prisutnih i aplauzi za svaku pročitanu pjesmu. Ovom prilikom se zahvaljujemo Zahidi Ćosić Spahić, kojanam daje nesebičnu podršku u organizaciji ovih večeri, kao i Sedžidi Beganović Isaković, koja bez dvojbe prihvata obavezu moderatora svake književne večeri. Također veliko hvala i Adli Abazović koja je sinoć bila promotorka knjige i na oduševljenje svih prisutnih, sa mnogo emocije kazivala Edimine stihove”- ističu Petrovići.

Braća Ivan i Andrija najavljuju novu književnu večer, a o kome je riječ, saznat ćemo u narednih par dana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno