Info

U Brčkom i drugim bh. gradovima se pojavile lažne novčanice od 50 i 100 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je u proteklih sedam dana zaprimila tri prijave zaposlenika iz različitih uslužnih objekata u Brčkom da su kupci račune platili novčanicama od 50 i 100 konvertibilnih maraka za koje su naknadno uvidjeli da je riječ o lažnim novčanicama.

Policajci su u svim slučajevima odmah nakon prijava preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju okolnosti izvršenja krivičnog djela i pronalasku osoba koje stavljaju u opticaj lažne odnosno falsifikovane novčanice, saopćila je Policija Brčko distrikta BiH.

– S obzirom da je slična pojava lažnih novčanica zabilježena i u drugim gradovima u BiH Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine savjetuje građanima ove lokalne zajednice da obrate pažnju na detalje prilikom kupoprodaje ili razmjene novčanica u apoenima od 50 i 100 konvertibilnih maraka kako prilikom transakcije ne bi bili oštećeni, a svaku sumnju u ispravnost novčanice odmah prijave policiji – saopćili su.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno