Info

U Bosni i Hercegovini od 13. aprila toplije vrijeme

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Hladna fronta sa sjevera i hladniji zrak koji je prati, narednih dana uslovljavat će vremenske prilike u Bosni i Hercegovini.
Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH navode da će znatnu promjenu vremena usloviti anticiklona sa centrom iznad sjevera Evrope te ciklona na jugu sa centrom iznad Egejskog mora.

Zbog velike razlike u pritisku zraka, anticiklone na sjeveru i ciklone na jugu, očekuje se pojačan do olujni vjetar, sjeverac u Bosni i bura u Hercegovini.

Narednih 15 dana u Bosni se očekuje pretežno oblačno, vjetrovito, i nestabilno vrijeme uz slabe i povremene padavine. Većinom se prognozira kiša, dok se u utorak i srijedu očekuje slab snijeg i u nižim predjelima Bosne.

U Hercegovini se prognozira stabilnije vrijeme bez padavina te umjereno oblačno i vjetrovito sa jakom do olujnom Burom samo tokom ponedjeljka i utorka.

Od 13. aprila, u našoj zemlji izgledna je stabilizacija i toplije vrijeme.

Usljed prodora hladne zračne mase sa sjevera evropskog kontinenta, od 3. do 12. aprila, vrijednosti temperatura zraka očekuju se ispod prosjeka. Tokom jutra, na planinama i visoravnima jugozapadne, centralne i istočne Bosne, prognozirane temperature zraka kretaće se od minus šest do minus dva stepena Celzijusova, na sjeveru i zapadu Bosne od minus dva do tri stepena, dok će u Hercegovini biti od nula do pet stepeni. Maksimalne dnevne temperature zraka, u istom periodu, u Bosni se očekuju od tri do osam, na jugu do 12 stepeni.

Toplije vrijeme prognozira se od 13. aprila. Minimalne temperature zraka kretat će se od četiri do devet u Bosni, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviše dnevne temperature zraka u Bosni između 13 i 18 stepeni, na jugu od 15 do 20 stepeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno