Info

U bolnicama u ZDK na liječenju zbog infekcije Covid-19 trenutno 14 pacijenata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U bolnicama u Zeničko-dobojskom kantonu na liječenju zbog infekcije Covid-19 trenutno se nalazi 14 pacijenata, što je značajno povećanje u odnosu na proteklu sedmicu, kada ih je bilo ukupno osam. Nakon dugo vremena broj hospitaliziran u tom kantonu je dvoznamenkast.

Svih osam pacijenata u prošli su ponedjeljak bili smješteni u Kantonalnoj bolnici Zenica, ali sada su inficirani pacijenti ponovo počeli pristizati u Opću bolnicu Tešanj, koja prošle sedmice nije imala nijednog takvog pacijenta.

Direktor OBT Omer Bedak tada je u izjavi za Fenu kazao kako su imali jednog pozitivnog pacijenta, ali da su ga, zbog činjenice da je njegovo stanje kvalificirano kao lakše, bili uputili u kućnu izolaciju i liječenje.

-Danas već imamo šest pacijenata i to je već ozbiljnija situacija. Imamo pogoršanje epidemiološke situacije, ali ćemo tek vidjeti da li je to trenutni skok ili se radi zaista o nekom novom valu. Čitavo smo ljeto imali stabilnu situaciju – kazao je Bedak, koji napominje kako su “potpuno adaptivni za ovakve situacije” te da bez većih problema mogu hospitalizirati 10-15 takvih pacijenata.

Zenička bolnica ima isti broj pacijenata kao i u prošli ponedjeljak, dok ih je prije dvije sedmice bilo samo pet.

-Trenutno na liječenju imamo ponovo osam pacijenata, od kojih su dva na respiratoru. U proteklih sedam dana imali smo i jednog preminulog pacijenata pozitivnog na koronavirus – kazao je direktor KBZ-a Rasim Skomorac.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno