Kultura

U BNP Zenica počeo rad na predstavi „Limuni, limuni, limuni, limuni, limuni“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica je u ponedjeljak, 10. juna počeo rad na novoj predstavi. Riječ je komadu „Limuni, limuni, limuni, limuni, limuni“, duodrami o tome šta govorimo, kako to govorimo i šta se događa kada više ništa ne možemo reći, prema tekstu Sam Steinera, a režiju potpisuje Ajla Bešić.

Djelo „Limuni, limuni, limuni, limuni, limuni“ zamišlja svijet u kojem smo prisiljeni govoriti manje, promišlja o tome šta govorimo i kako to govorimo, o stvarima koje možemo čuti samo u tišini, o aktivizmu, kontaktu očima i limunima, limunima, limunima, limunima, limunima… Ovaj vrli novi svijet, od najviše 140 dnevno izgovorenih riječi, prelomljen je kroz par koji plovi ljubavlju i intimnošću…

U duodrami igraju Tamara Miličević-Stilić i Zlatan Školjić. Dramaturg predstave je Armin Behrem. Scenografkinja je Sabina Trnka, kostimografkinja Lejla Hodžić, a za muziku je zadužen Nedim Zlatar. Premijerna izvedba očekuje se krajem mjeseca septembra 2024. godine.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno