Kultura

U BNP-u dvije izvedbe predstave „Sakati Billy sa Inišmana“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U BNP-u dvije izvedbe predstave „Sakati Billy sa Inišmana“ – Početak sedmice u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica obilježit će dvije izvedbe predstave „Sakati Billy sa Inišmana“ nastale prema tekstu Martina McDonagha, u režiji Predraga Štrbca i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. U zeničkom BNP-u će ova predstava biti izvedena u ponedjeljak, 18. januara u 19.30 sati i u utorak, 19. januara u 19.30 sati. Karte za večerašnje igranje predstave „Sakati Billy sa Inišmana su rasprodate.  Predstava je premijerno izvedena 22. decembra  prethodne godine na Velikoj sceni Zeničkog pozorišta.

Prema riječima reditelja Predraga Štrpca „‘Sakati Billy sa Inišmana’  vesela je crna komedija o bijegu: od sredine kojom se čovjek ne zadovoljava, od strahova, od spoznaje prolaznosti i promašenosti sopstvenih života, od siromaštva, nedostatka ljubavi, čamotinje svakodnevice, bolesti i smrti…Ali ne, ne brinite – Sakati Billy je sve samo ne turobna priča. To je priča o ljubavi i požrtvovanosti, o jednoj mački i jednoj guski, tucetu jaja i jednom kamenu. O najslađim bombonama na svijetu. O ajkulama. O jednom filmu i djevojci sa zelenim zubima…“

U predstavi igraju:  Nusmir Muharemović, Anđela Ilić, Sabina Kulenović, Faketa Salihbegović Avdagić, Zlatan Školjić, Siniša Vidović, Mugdim Avdagić, Adis Mehanović, Tamara Miličević-Stilić.

Sve programske aktivnosti Zeničkog pozorišta se odvijaju uz propisane higijensko-epidemiološke mjere.

Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno