Ostali sportovi

U Bihaću počinje 27. pojedinačno kadetsko/juniorsko prvenstvo ŠS FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bihaću počinje 27. pojedinačno kadetsko/juniorsko prvenstvo ŠS FBiH- Šahovski savez Federacije BiH i ŠK Bihać, u hotelu Swissplus u Bihaću organizuju 27. kadetsko i juniorsko prvenstvo ŠS Federacije Bosne i Hercegovine. Organizator je ŠSFBiH, a tehnički organizator je Šahovski klub „Bihać“, iz Bihaća.

27.pojedinačno otvoreno kadetsko prvenstvo ŠSFBiH za 2021.godinu (kategorije do 8, 10,12, 14, 16 i 18 godina), te juniorsko prvenstvo ŠSFBiH (do 20 godina) u muškoj i ženskoj konkurenciji, održat će se u Bihaću, u vremenu od 20.do 23.maja 2021. godine.

Svoje gradove će predstavljati kadeti/juniori iz Bihaća, Cazina, Bužima, Mostara, Sarajeva (Alpong Sarajevo, Junior Sarajevo i OŠ Ilidža), Zenice (ŠK Čelik Zenica), Doboja (Akademija šampiona, OŠK Doboj-istok), Živinica (OŠK Živinice), D. Brčko (ŠK Magnus).

Pravo nastupa imaju neregistrovani kadeti i juniori s prebivalištem u FBiH, kao i kadeti i juniori registrirovani  u ŠS Kantona-klubova ŠSFBiH; Kontrolno vrijeme je 60 minuta.

Zatvaranje prvenstva i dodjela priznanja obavit će 23.5.2021.godine, odmah poslije zadnjeg kola.

Pobjednici po kategorijama osvajaju titule prvaka ŠSFBiH. Po četiri prvoplasirana iz svake grupe stječu pravo učešća na prvenstvu BiH. Pobjednici osvajaju pehar, medalje i diplome ŠSFBiH, dok drugo i treće plasirani medalje i diplome.

Direktor prvenstva je Edo Duraković, a glavni sudija NA Belmir Miskić iz Zenice.

U prostoru za igru strogo će se poštovati naredbe Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, Kriznog štaba Federacije BiH i Kriznog štaba Unsko-sanskog kantona vezane za epidemiju COVID-19.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno