Info

U BiH za Bajram nestabilno vrijeme praćeno padavinama, ali bez pada temperatura

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U BiH za Bajram nestabilno vrijeme praćeno padavinama, ali bez pada temperatura – Na prostoru Bosne i Hercegovine se i u narednih deset dana očekuje nestabilno vrijeme praćeno padavinama u poslijepodnevnim satima. Ipak, neće doći do pada temperatura, a meteorolozi stabilizaciju vremena prognoziraju tek nakon 22. juna.

Danas je u Bosni bilo oblačno vrijeme, a u Hercegevini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Do kraja dana ili u večernjim satima meteorolozi najavljuju kišu i pljuskove ponegdje praćene grmljavinom.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ) sutra će u Bosni preovladavati oblačno vrijeme s kišom u poslijepodnevnim satima, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Ponegdje se na jugu i jugoistoku Hercegovne očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina.

Slično vrijeme preovladavat će i za vikend. U subotu će u Bosni biti pretežno oblačno, a u Heregovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se u većem dijelu naše zemlje, a intenzivnije padavine najavljene su u drugom dijelu dana i u večernjim satima.

U nedjelju će preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se poslije podne i u večernjim satima očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina.

Jutarnje temperature zraka kretat će se između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka će biti između 28 i 30 stepeni.

Stabilizacija vremena uslijedit će tek nakon 22. juna.

klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno