Crna hronika Nesreće

U BiH u 2021. godini u saobraćajnim nesrećama život izgubilo 255 osoba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Članovi Udruženja inžinjera saobraćaja i komunikacija u BiH i studenti Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu obilježili su danas u glavnom gradu BiH Svjetski dan sjećanja na žrtve cestovnog saobraćaja uz poruku “Zapamti, podrži, djeluj”.

Kako su naveli, cilj ovakve akcije je skrenuti pažnju javnosti na statistiku i uzroke te posljedice saobraćajnih nesreća u BiH. Prema službenim podacima, u BiH je u protekloj 2021. godini u saobraćajnim nesrećama život izgubilo 255 osoba.

Na putevima u BiH ove godine zabilježeno je oko 30.000 saobraćajnih nesreća, a najčešći uzroci su prekoračenje brzine i prisustvo alkohola u organizmu.

“Tri hiljade građana BiH je u posljednjih deset godina izgubilo živote u saobraćaju. Nažalost to su brojke kojih se podsjetimo za ovakve dane. U međuvremenu vrlo malo radimo na pomoći tim žrtvama, ljudima koji su dali pomoć tim žrtvama kao što su vatrogasci, policajci, ekipe hitne pomoći”, rekao je predsjednik Udruženja Osman Lindov.

Naglasio je i šta su glavni problemi kada je riječ o saobraćajnoj infrastrukturi u BiH.

“BiH fali dobra i kvalitetna cestovna infrastruktura, koja mora biti na boljem nivou. Moramo imati zaštitne ograde na svim dionicama kako bi nas u slučaju eventualne greške spasile od težih povreda i smrtnih posljedica”, poručio je Lindov.

Izvor: KlixStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno