Biznis

U BiH blokirano više od 100 hiljada računa firmi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U BiH je do danas blokirano 102.796 računa poslovnih subjekata, što je više za 52 u odnosu na početak jula, objavila je Centralna banka BiH.

Prema ažuriranim podacima o blokiranim računima u BiH, do danas su 56.142 firme imale blokiran bar jedan račun, što je manje za osam firmi u odnosu na podatak od jula.

I u ovom mjesečnom izvještaju o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa Banke koji sadrži 4.138 stranica, isto kao i prethodnog mjeseca, navedena su pravna lica iz različitih oblasti – udruženja, agencije, opštine, privredna preduzeća, zadruge, sportske i zdravstvene organizacije, te subjekti koji se bave uslužnim djelatnostima.

Prošlog mjeseca, odnosno zaključno sa krajem juna bila su blokirana 102.744 računa poslovnih subjekata, dok je 56.150 firmi imalo blokiran bar jedan račun.

U prvom izvještaju Centralne banke objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno