Biznis

U Agenciji ZEDA održana obuka za MSP:” Upravljanje finansijama, definisanje potreba i pristup izvorima finansiranja”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Agenciji ZEDA održana obuka za MSP:” Upravljanje finansijama, definisanje potreba i pristup izvorima finansiranja” – Jučer, 29. maja 2018. godine u prostorijama Agencije ZEDA održana je obuka za preduzeća metalne i drvne industrije i agrobiznisa pod nazivom „Upravljanje finansijama, definisanje potreba i pristup izvorima finansiranja“.

Ovu obuku organizovala je Agencija ZEDA u saradnji s programom EU ProLocal koji je zajednički program Evropske unije i njemačke Vlade za podršku lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju, a implementira ga njemački GIZ – Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Na radionici su učestvovali uposlenici Agencije ZEDA i direktori/menadžeri preduzeća i osobe zainteresovane za pitanje finansija koji su se prijavili za učešće.

Predavač na jučerašnjoj obuci je bio g. Srećko Bogunović, konsultant za finansijski menadžment, angažovan od strane GIZ-a,  koji je učesnicima izložio specifičnosti upravljanja MSP,  značaj računovodstvenih informacija za poslovno odlučivanje, upravljačko računovodstvo – kontroling; osnove upravljanja finansijama i efekti funkcije finansijskog upravljanja i dr.

U bliskoj budućnosti privrednici mogu očekivati slične obuke i za druge sektore.

“Projekat sufinansira Evropska unija u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno