Info

U 17 sati u Zenici izmjerena apsolutno najveća aprilska temperatura svih vremena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u Zenici postavljen apsolutni rekord za najvišu izmjerenu temperaturu u aprilu, u 17 sati temperatura je iznosila 33,3 stepena. To je za 0,2 stepena više u odnosu na prethodni rekord sa kraja aprila 2012. godine kada je bilo 33,1 stepena.

Nove rekorde su danas dobili i Bihać 32,1 stepen u 15 sati, Bjelašnica 14,0 stepeni u 15 sati, Bugojno 30,0 stepeni u 16 sati, javlja BH Meteo. Potencijalni rekordi su i u Sarajevu, Sanskom Mostu, Drvaru, Ivan Sedlu, Banjaluci…

Pretežno sunčano vrlo toplo i vruće vrijeme se nastavlja i sutra, sve do utorka poslijepodne.

Glavnina topline sutra na sjeveroistoku Bosne gdje bi temperature mogle dostizati lokalno do 33 stepena. Jugo sutra u postepenom jačanju uz lokalno jake udare – pred promjenu vremena.

Od utorka poslijepode i navečer slijedi promjena vremena uz osjetan pad temperature, pojačan sjeverac i padavine.

Podaci o rekordnim temperaturama još uvijek nisu službeni, očekuje se potvrda od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(E.F./BHMeteo)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno