Ostali sportovi

Tuzla: Zeničaninu Jasminu Hadžiću nagrada za sportsku fotografiju BIH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički fotoreporter i saradnik Zenicabloga Jasmin Blicko Hadžić večeras je u Tuzli primio priznanje za sportsku fotografiju godine u BIH. Jasmin je u vrlo jakoj konkurenciji bh. sportskih fotoreportera osvojio drugo mjesto u generalnom plasmanu, a ovo je treću godinu zaredom da je vicešampion bh. sportske fotografije.

Fotoreporterka portala Klix.ba Ines Lučić je, po ocjeni žirija, u prošloj godini napravila najbolju sportsku fotografiju u Bosni i Hercegovini. To je odlučio stručni žiri koji joj je u Tuzli uručio prestižnu nagradu “Tomislav Trojak”.

“Pobjednički skok” naziv je fotografije na koju autorstvo potpisuje fotoreporterka Klix.ba Ines Lučić. Za ovo djelo perspektivna bh. fotografkinja osvojila je nagradu “Tomislav Trojak”, koja se tradicionalno dodjeljuje tvorcu najbolje sportske fotografije napravljene tokom protekle godine u našoj zemlji.

Izbor najbolje sportske fotografije Bosne i Hercegovine organizuje se u čast doajena sportske fotografije Tomislava Trojaka i već je postao tradicionalan, a događaj su organizirali članovi Centra kreativnih aktivnosti iz Tuzle.

Na ovogodišnji konkurs prijavila su se 22 autora sa 44 fotografije, a dio izložbe su i fotografska djela Hasana Bratića sa utrka Formule 1, koje nisu u zvaničnoj konkurenciji.

“Radovi koji su izloženi obuhvataju vrhunske sportiste i sportove. Podjednak kvalitet imaju fotografije na prvom i one na drugom i trećem mjestu, ali pobjednička je likovno i sportski iznad svih ostalih”, kazao je Klixu predsjednik žirija Robert Andrejaš, istaknuvši da je večerašnja izložba sportskih fotografija ujedno najbolja unazad 45 godina koliko se takva vrsta postavki organizira u Tuzli.

Svi nagrađeni su pored diploma dobili i novčane nagrade koje obezbjeđuje Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno