Sudske klupe

Tužilaštvo ZDK zatražilo pritvor za Jašarevića, pročitajte detalje istrage u kojoj je učestvovala i SIPA

Tužilaštvo ZDK zatražilo pritvor za Almira Jašarevića, pročitajte detalje istrage u kojoj je učestvovala i SIPA – Tužilaštvo ZDK o slučaju Reket” – zatražen pritvor za Jašarevića  – U nastavku prenosimo saopćenje Tužilaštva ZDK, u čiju nadležnost je prešao jučer uhapšeni Almir Jašarević – Podsjećamo, Jašarević je uhapšen, o čemu više NA OVOM LINKU.

Nakon višemjesečnog rada na otkrivanju i rasvjetljavanju krivičnih djela i lica, po nalogu i nadzoru Kantonalnog tužilaštva/tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona jučer je realizovana akcija kodnog naziva „REKET“, u kojoj su pripadnici Specijalne policijske jedinice i policijski službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona slobode lišili lice J. A. (rođen 1978. godine u Zenici) zbog postojanja osnova sumnje na višestruko činjenje krivičnih djela „Iznude“, a sve to u sticaju sa krivičnim djelima „Nasilničko ponašanje“ i „Ugrožavanja sigurnosti“.

U sklopu akcije „REKET“ istog dana, na području grada Zenice, izvršeni su pretresi na dvije (2) lokacije, i to porodične kuće, podruma i dvorišta koje koristi osumnjičeni i stana koje koristi drugo lice te automobila i motocikla koje je također koristio osumnjičeni. Tom prilikom oduzet je skupocjeni automobil „Audi A6“ i skupocjeni motocikl, za koje se sumnja da su proizašli iz vršenja navedenih krivičnih djela. Također, oduzeta je i dokumentacija u vezi vozila, popratna oprema, mobiteli i sim kartice, pancirni prsluk i druge stvari pronađene pretresom.

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u ZDK, osumnjičeno lice je jutros predato u nadležnost ovog Tužilaštva i ispitano od strane postupajućeg tužioca. Općinskom sudu u Zenici upućen je Prijedlog za određivanje mjere pritvora iz razloga propisanih članom 146. stav 1. tačke b), c) i d).

Postupajući tužilac je četiri (4) mjeseca, uz tehničku podršku ovlaštenih lica MUP-a ZDK i SIPE, provodio posebne istražne radnje a sve u cilju otkrivanja i rasvjetljavanja gore naznačenih krivičnih djela i lica, koje su dovele do realizacije navedene akcije.

Stručni saradnik za odnose s javnošću Tužilaštva ZDK Naila Muratović

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem