Biznis

Tužilaštvo ZDK uskoro u novoj zgradi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Završni radovi – Tužilaštvo ZDK uskoro u novoj zgradi  – U toku je završna faza izgradnje nove zgrade Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, čije se zvanično otvorenje uskoro očekuje.

Ovaj projekat, od izuzetnog značaja za unapređenje rada i efikasnosti pravosuđa, Evropska Unija finansirala je u iznosu od 1,4 miliona eura, a izgradnja istog započela je u martu prošle godine.

Rok za izvedbu radova nove zgrade Kantonalnog tužilaštva predviđen je za 12 mjeseci, što je značilo da bi i završetak radova trebao biti krajem marta, a zvanično otvorenje početkom aprila ove godine, što se do sada nije dogodilo.nova-zgrada-tuzilastvo-zdk-zenica-BM (2)Na pitanje koji su razlozi kašnjenja otvorenja nove zgrade iz Tužilaštva ZDK nisu htjeli dati odgovor, a umjesto toga portparolka Mirna Poljac za Faktor je kazala kako je u toku nabavka namještaja i IT tehnike za potrebe Tužilaštva, te da će javnost biti obavještena o zvaničnom preseljenju u novu zgradu.

Važnost izgradnje nove zgrade, još na svečanoj ceremoniji početka izgradnje ovog projekta, istakla je Vesna Kaknjo, glavni tužilac Zeničko-dobojskog kantona.nova-zgrada-tuzilastvo-zdk-zenica-BM (1)– Ono što posebno vrijedi naglasiti jeste to da ćemo u ovoj zgradi, građenoj po evropskim standardima, moći opremiti odjel za procesuiranje predmeta ratnih zločina. Dobit ćemo sve što nismo imali ranije i ovo je san svih nas koji smo zaposleni u Tužilaštvu i napokon ćemo dobiti uslove dostojne našeg grada i naše funkcije koju obavljamo – kazala je Kaknjo.

Vrijedi naglasiti kako su ovaj projekat uveliko podržali Grad Zenica, ustupivši 1 000 m2 prostora, i ambasada Norveške koja je finansirala izvedbeni projekat.

(B. Mahmić/Faktor.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno