Zenica

Tužilaštvo ZDK: Projekt “Pravda za djecu”

tuzilastvo Zenicko dobojskog kantona - foto Harun Bosnjak
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U posjetu Kantonalnom tužiteljstvu Zeničko-dobojskog kantona u četvrtak dolazi delegacija UNICEF-a u BiH, sa predstavnicima ambasada Švedske i Švicarske. Tužiteljstvo ZDK je dugogodišnji partner u implementaciji programa Pravda za djecu, koji finansiraju Vlade Švajcarske i Švedska međunarodna agencija za razvoj, a koji UNICEF u BiH provodi od 2010.g.
U fokusu saradnje je transformacija pravosudnog sistema za djecu, s ciljem davanja veće podrške djeci u kontaktu sa zakonom, bilo da su žrtve, svjedoci ili počinitelji krivičnih djela.

U okviru posjete Tužiteljstvu, partneri i donatori će imati priliku obići i novoopremljene prostorije prilagođene djeci u kontaktu sa zakonom, opremljene u skladu sa standardima razvijenim u okviru programa Pravda za djecu, te sa Glavnom tužiteljicom i stručnjacima, koji pružaju psihološku podršku djeci u kontaktu sa zakonom, razgovarati o dosadašnjim aktivnostima, postignućima, preprekama i planovina za dalji rad.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno