Sudske klupe

Tužilaštvo ZDK obustavilo istragu protiv predsjedavajućeg Senata UNZE

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo ZDK donijelo je Naredbu o neprovođenju istrage protiv predsjedavajućeg Senata UNZE i dekana Metalurško-tehnološkog fakulteta UNZE Ilhana Bušatlića, potvrđeno je za BHRT.

„Uvidom u evidenciju Kantonalnog tužiIaštva ZDK, utvrđeno je da je ovo Tužilaštvo u oktobru mjesecu 2019. godine zaprimilo lzvještaj MUP-a ZDK o izvršenim provjerama, vezano za prijavu protiv profesora Ilhana Bušatlića zbog navodnih nezakonitosti u postupku izbora dekana Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Zenici zbog krivičnog djela krivotvorenja isprave iz člana 373. stav 2. KZ FBiH.

Nakon izvršenih dodatnih provjera i prikupljene potrebne dokumentacije, ovo Tužilaštvo je dana 13.01.2020. godine donijelo Naredbu o neprovođenju istrage protiv Ilhana Bušatlića zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave iz člana 373. stav 2. KZ FBiH, jer ne postoje osnove sumnje da je isti počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret”, navedeno je u pismenom odgovoru Kantonalnog tužilaštva ZDK.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno