Sudske klupe

Tužilaštvo ZDK će danas predložiti ukidanje pritvora Kasumoviću i Drini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tužilaštvo ZDK će danas predložiti ukidanje pritvora Kasumoviću i Drini- U Tužilaštvu ZDK u toku je isptivanje posljednjeg od jedanaest preostalih svjedoka iz slučaja “Zenicatrans”.

Asmira Redžić, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, je kazala da je Kantonalni sud Zenica odredio jednomjesečni pritvor zbog osnova da bi boravkom na slobodi Kasumović mogao ometati postupak utjecajem na svjedoke, zbog čega mu je određen jednomjesečni pritvor.

“Postupajuća tužiteljica je u proteklim danima dala maksimalne napore da se svjedoci saslušaju i u toku je saslušanje posljednjeg svjedoka u slučaju ‘Zenicatrans’. Uskoro će biti upućen prijedlog Kantonalnom sudu da se Kasumoviću i Drini ukinu mjere pritvora i predlože mjere zabrane sastajanja s određenim osobama. U toku dana bi mogli biti pušteni na slobodu”, kazala je Redžić.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI NA LINKU



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno