Sudske klupe

Tužilaštvo potvrdilo da je zaprimilo četiri prijave protiv gradonačelnika Zenice, Kasumović: mogu ih okačiti mačku o rep

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tužilaštvo potvrdilo da je zaprimilo četiri prijave protiv gradonačelnika Zenice, Kasumović: mogu ih okačiti mačku o rep – Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović medijima je protekle sedmice rekao da, po njegovim saznanjima, ima najmanje šest krivičnih prijava koje su podnijeli “nezadovoljni” njegovim radom ili postupcima.

Kako je poznato, prva krivična prijava uslijedila je još krajem prošle godine kad je Kasumović donio odluku o prebacivanju novčanih sredstava na račun Omladinske škole Čelika, kako stoji u prijavi bez odluke i zakonskog uporišta.

Poznato je da upravo Čelik opstaje, i pored blokiranih računa, zahvaljujući transferima na račun i za potrebe njegovog omladinskog pogona, pa anonimni podnosilac prijave poziva nadležne da utvrde kako Gradska uprava i Gradonačelnik odobravaju sredstva koja se troše mimo namjene.

Gradonačelnik je potvrdio da su protiv njega pokrenuti i krivični postupci zbog klevete, i to u nekoliko slučajeva, ali je na sve te prijave rekao da “ih podnosioci mogu okačiti mačku o rep”, te da ga takve prijave neće pokolebati u njegovom radu.

Posljednja prijava uslijedila je zbog gradonačelnikovog donošenja budžeta grada Zenice, koja je, prema podnosiocima, donesena mimo zakona.

Zatražili smo od Tužilaštva ZDK odgovor da li je zaprimilo, te radi li bilo šta po pitanju navodnih prijava: odgovor iz Tužilaštva ZDK našem portalu prenosimo u cijelosti –

U skladu sa Vašim upitom da Vam dostavimo više informacije šta je i dokle sa krivičnim prijavama protiv gradonačelnika Fuada Kasumovića, koliko je prijava i u kojim su fazama, a sve to obzirom da je i sam gradonačelnik izjavio da ima šest prijava, dostavljamo Vam sljedeće informacije (Broj: A-VII-I-119/17): Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona zaprimilo je ukupno četiri (4) krivične prijave protiv lica inicijala F.K.. Formirana su četiri (4) predmeta koji se nalaze u fazi prijave.

To znači da postupajući tužioci nisu još ni pokrenuli istrage, niti saslušali osumnjičenog, svjedoke ili odlučili da prihvate/odbace slučaj. Podatak da li i eventualno kada će se to dogoditi nismo dobili od Tužilaštva ZDK.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno