Posuđeno

Tužan kraj zeničke šampionske priče?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedan od najuspješnijih klubova posljednjih nekoliko godina u Bosni i Hercegovini košarkaški ženski klub Čelik pred gašenjem!!!

Nekada velikani Evropske i bosanskohercegovačke košarke sarajevska Bosna, te tuzlanski klubovi Sloboda i Jedinstvo u prethodnim godinama dotakli su dno. Iako ne tako slavan kao pomenuti klubovi, ali svakako jedan od najuspješnijih klubova u posljednjih nekoliko godina košarkaški ženski klub Čelik čvrsto ide njihovim stopama.

Rijetki su sportski kolektivi koji su u jednoj sezoni uspjeli osvojiti dvostruku krunu, a onda sezonu poslije iste trofeje i odbraniti. To je uspjelo košarkašicama Čelika što ih svrstava u red najuspješnijih sportskih kolektiva u našoj državi. Ipak, taj rezultat nikako nije bio ganacija ovom sportskom kolektivu da će imati podršku privrednih subjekata i društvene zajednice kako bi nastavili donositi trofeje u Zenicu.

Kako nezvanično saznajemo klub se zbog teške finansijske situacije nalazi pred gašenjem. Iako iz Uprave kluba tvrde da je finansijsko stanje krajnje teško, ali da ne razmišljaju o gašenju kluba, naši izvori tvrde da je čak upitno putovanje na sljedeću gostujuću utakmicu u Celje, a ako se to desi, na žalost naše tvrdnje će se pokazati tačnim i jedna lijepa priča će doživjeti tužan kraj.

Teško izvojevana pobjeda u prvom kolu Međunarodne regionalne košarkaške lige protiv Trešnjevke već je tokom utakmice pokrenula priču u određenim krugovima kako se zbog finansijske situacije klub gasi. I pored ovakve situacije djevojke su na parketu nošene podrškom publike smogle snage i u drugom poluvremenu anulirale zaostatak od 19 poena razlike i upisale prvu pobjedu u sezoni. Na ovaj način košarkašice su pokazale zašto su prvakinje i pokazale su kako zapravo istinske šampionke mogu i pored svih poteškoća pokazati karakter i slaviti u jednoj takvoj utakmici.

U posljednjih 15-ak godina Zenica je postala zaštitni znak ženske košarke, jer je iz škole košarke ovog grada izašlo mnogo kvalitetnih igračica koje su činile okosnicu reprezentacije, a po svemu sudeći Zenica bi mogla postati poznata i po tome što je to prvi grad u kojem je ugašen sportski kolektiv koji je ostavrivao vrhunske rezultate.

U svijetu bosanskohercegovačke ženske košarke u posljednjih nekoliko godina vlada teorija da klub koji osvoji prvenstvo u sljedećoj godini doživi raspad. Čelik je prije dvije godine osvojio dvostruku titulu, a onda prošle godine umjesto raspada odbranio je obje titule. Po svemu sudeći klub iz Zenice je prošle sezone napravio incident i već na početku ove sezone ta će tradicija biti nastavljena.

Ukoliko se to desi, a velike su naše da hoće, postavlja se pitanje kada će sljedeći trofej ući u Zenicu, a samim tim se postavlja pitanje kada će se sljedeća šampionska zastava podići u Areni. Po svemu sudeći na tu radost ćemo morati sačekati jako dugo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno