Košarka

TUŽAN KRAJ: Završila se epizoda OKK Čelik u najvišem rangu bh. košarke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaši Slobode sutra bi u okviru 12. kola Lige BiH trebali dočekati ekipu zeničkog Čelika. Ipak, ova utakmica kako saznajemo neće biti odigrana, odnosno registrovat će se 20:0 u korist ekipe iz Tuzle.

Zeničani su prije nekoliko dana ostali i bez Emira Čerkezovića, te su tako ostali samo na četiri igrača u rosteru (Merdanović, Tomić, Bilić i Martinović), Osim toga ekipa je nakon domaćeg poraza od Proma iz Donjeg Vakufa prestala s treninzima, što je jasan znak da Zeničani više ne mogu nastupati u našem najvišem rangu.

Osim utakmice protiv Slobode, Čelik bi prije pauze trebao dočekati i ekipu Posušja, ali i taj meč će biti registrovan rezultatom 20:0 i nakon toga Čelik će i službeno završiti svoj nastup u bh. eliti.

Nadamo se da će odgovorni u klubu brzo izaći u javnost i objasniti zašto je klub koji je prošle sezone bio najljepša priča bh. košarke došao do toga da bude izbačen iz lige, sa mnogim dugovima prema bivšim igračima i trenerima.

Na potezu je i košarkaški savez BiH koji će odlučiti hoće li Zeničani naredne sezone igrati A1 ligu ili će ići u najniži rang. Sve u svemu još jedan šamar za zenički, ali i bh. sport. Treba istaći da nikada nije bio većeg interesa mlađeg naraštaja za treniranje košarke u Zenici, ali očito da ljudi u ovome Gradu nemaju ni plana, ni vizije, ali ni konkretne pomoći Gradskih struktura i sponzora u pravljenju jednog stabilnog i jakog kluba, kakvog Zenica sigurno i zaslužuje.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno