Nogomet

Turski investitori zadali rok za detalje oko preuzimanja NK Čelik

Turski investitori zadali rok za detalje oko preuzimanja NK Čelik – Potencijalni investitor NK Čelika, Turčin Aydin Olgun, prisustvovao je, zajedno sa svojim najbližim saradnicima i advokatima utakmici ČELIK-ŽELJEZNIČAR.

Turski investitori dali su Čeliku rok da ove sedmice preciziraju sve detalje oko eventualnog preuzimanja Kluba. Sinoć je ponovo istaknuto da će, preuzimanjem Kluba, investitor preuzeti na sebe sve obaveze prema igračima, trenerima i radnoj zajednici, ali dugovi prema vanjskim dobavljačima i povjeriocima ga ne zanimaju.

Nije zainteresovan ni za poslovne prostore na stadionu Bilino polje, ali je neophodna garancija da će moći igrati na Bilinom polju.
Odmah bi doveo skoro kompletan novi tim, jer su razočarani onim što su vidjeli na utakmici protiv Želje. Cilj je ostati u ligi po svaku cijenu, dok za dvije sezone garantuju izlazak u Europu.

Međutim, nisu zadovoljni dinamikom pregovora i prijete da će otići, jer imaju ponude od još nekoliko klubova iz Premijer lige BiH.

rtvze.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem