Biznis

Turski investitori traže Bilino Polje kao pokriće za kapitalna ulaganja u NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Turski investitori traže Bilino Polje kao pokriće za kapitalna ulaganja u NK Čelik – Tursko-katarski investitori koji su bili zainteresovani za ulaganje u Nogometni klub Čelik, prije nekoliko dana počeli su konkretne pregovore o ulaganju u zeničkog premijerligaša, gdje između ostalog traže i zaštitu svojih ulaganja te upravljanje stadionom Bilino Polje.

U prostorijama NK Čelik danas je održana konferencija za novinare pregovaračkog tima koji je s potencijalnim investitorima završio prvu fazu pregovora o ulaganjima u zeničkog premijerligaša.

Predsjednik NK Čelik Jasmin Memišević je izjavio da je prvi razgovor trajao više od tri sata, da je revizorska kuća pri kraju kompletiranja papirologije o dugovanjima NK Čelik te da će pregovori biti nastavljeni.

“Obje strane imale su šta ponuditi jedna drugoj. Treba nam još vremena da to realizujemo, a u narednim danima ponovo ćemo se vidjeti i nastaviti pregovore dok čekamo reviziju dugovanja NK Čelik. Investitorima možemo ponuditi brend, najveći klub u zemlji i najbolju infrastrukturu, a oni nama kapital”, izjavio je Memišević.

Prema najavama, potencijalni investitori će s tribina Bilinog Polja u nedjelju pratiti derbi susret Čelika i Željezničara, a iz Uprave NK Čelik su pozvali sve Zeničane da se odazovu u što većem broju i pokažu šta im Čelik predstavlja.

Predsjednik Skupštine NK Čelik Damir Bradarac je istakao kako investitori traže zaštitu svojih ulaganja te da im Čelik to može ponuditi samo u svojstvu stadiona.

“Ušli smo u pregovore s dugovima i grbom, ali to nas ne sprečava da kažemo da je Čelik jedan od najboljih klubova u državi. Bili smo s gradonačelnikom, spreman je da nam da ugovor o korištenju stadiona kako bismo ga ponudili investitorima i on bi bio dobar instrument za pregovore. Međutim, dobili smo i dozvolu da pričamo s još nekim investitorima, jer oni nisu tražili da konkretno budu jedini”, dodao je Memišević.

U ime pregovaračkog tima danas je prisustvovala i Nura Soldin koja je kazala kako se investitorima ne sviđa ideja što je Čelik registrovan kao udruženje građana te da su spominjali način da se preregistruje u d.o.o. ili d.d. kako bi imali zaštitu svojih novčanih ulaganja.

Velika dugovanja zbog kamata usporavaju čitav proces pregovora, ali i stvaraju mogućnost da se još neki investitori uključe u uklanjanje ovog problema.

Za kraj, svi prisutni su pozvali Zeničane da u što većem broju u nedjelju dođu na Bilino Polje i daju podršku Čeliku u utakmici protiv Željezničara te time pokažu ljubav prema svom klubu.

klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno