Nogomet

Turski investitor ostaje u Čeliku bez obzira na ispadanje iz Premijer lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Turski investitor ostaje u Čeliku bez obzira na ispadanje iz Premijer lige – Bez obzira na sve izvjesnije ispadanje iz BH Telecom Premijer lige BiH, strateški investitor iz Turske neće se povući iz Nogometnog kluba Čelik, tvrdi Asko Idrizović, menadžer kluba i čovjek od povjerenja Ajdina Olguna, vlasnika ulagačke kompanije “Han gruop”.

Razloga za odustajanje tvrde da nema. Iako jedan od postavljenih ciljeva u januaru, kada su zvanično preuzeli većinska prava nad klubom, nije ispunjen, ipak je mnogo više razloga za ostanak u priči koja za nekoliko godina treba dobiti evropski karakter.

“S obzirom na to koliko je investitor do sada uložio u Čelik za samo nekoliko mjeseci, bilo bi smiješno da se povuče. Vratio je veliki dio višegodišnjih nagomilanih dugovanja. Započet je reprogram, pokrenuti su mnogi projekti i bilo bi besmisleno da sada odustane od svega”, tvrdi Idrizović.

Poraz u minulom sedmom kolu Lige za opstanak BH Telecom Premijer lige BiH u gostima kod GOŠK-a 0:1ostavio je pulenima trenera Edina Prljače tri kola prije kraja sezone samo matematičke šanse za opstanak, pa će, sve je izvjesnije, naredne sezone igrati u Prvoj ligi Federacije BiH.

“Mi smo klub preuzeli u trenutku kada je već bio pred ambisom i bilo je malo vremena i puno problema da se uradi nešto više u ovom trenutku. Ostale su te neke matematičke šanse, a ako ispadnemo u Prvu ligu FBiH, siguran sam u naš ekspresan povratak i onda u velikom stilu napadamo izlazak u Evropu kao što je to i planirano”, dodao je Idrizović.

Uz početnu injekciju od 400.000 KM Turci su u Čelik do sada uložili, procjenjuje se, oko jedan milion KM, što je svakako jedan od glavnih razloga za nastavak priče bez obzira na rezultatski neuspjeh.

“Investitor je u ovu priču ušao sa namjerom da se napravi veliki klub, sa evropskim abicijama, a za to treba vremena. Već je napravljeno dosta toga i možemo reći na neki način da smo uspjeli. Prije svega ne treba zaboraviti da je klub bio pred stečajem, da su ulaganja omogućila dalji rad, doveli smo stvari u red i spriječili gašenje kluba. Uloženo je dosta truda, ali i novca i ne pada na pamet nikome da se povuče. Nastavljamo pozitivnu priču, slijedi formiranje akademije i sve ostalo što smo najavili, uključujući i gradnju terena. Problemi sa birokratijom u BiH takođe su nam otežali rad i moram priznati da je to investitora na neki način razočaralo. S obzirom na to da je vlasnik još nekoliko klubova širom Evrope, nigdje nije naišao na trakvu vrstu problema”, naglasio je Idrizović.

seebiz.eu



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno