Zenica

Turistička tura kroz Zenicu u organizaciji Omladinskog udruženja REaktiv Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinsko udruženje REaktiv Zenica trenutno provodi lokalnu građansku inicijativu pod nazivom “Z(j)enica Bosne”, kroz čije aktivnosti nastostoji na edukativan i zabavan način pružiti građanima Zenice, posebno mladima, priliku da uočavaju načine na koje sami mogu doprinjeti poboljšanju svakodnevnog života u lokalnoj zajednici.

S radošću pozivamo sve Zeničane i Zeničanke da nam se pridruže na turističkoj turi kroz naš grad, koja će se održati u subotu, 04.11.2023.g., sa mjestom okupljanja kod Centra za mlade Zenica, na adresi Jalijski put broj 5,  u 11:00h.

Ova tura ima za cilj istaknuti turistički potencijal Zenice, uprkos njenom industrijskom karakteru, te ukazati na nedovoljno iskorištene mogućnosti za razvoj turizma u našem gradu. Organizacijom ovog događaja, uz vodstvo turističkog i planinarskog  vodiča Afana Abazovića, želimo promovisati bogatu kulturu, tradiciju i identitet Zenice.

Prijaviti svoje učešće na turi možete klikom OVDJE.

Tura je besplatna i namjenjena je svima koji žele da čuju, uče ili se podsjete na brojne vrijednosti koje grad Zenica krije u svojim ulicama. Nakon ture organizovana je zakuska i osvježenje, a pripremili smo i iznanađenje za najmlađe. Potrebno je da učesnici ponesu dobru volju i raspoloženje, mi smo pripremili sve ostalo!

*Ova aktivnost se realizuje kroz lokalnu građansku inicijativu Z(j)enica Bosne koju podržava Institut za razvoj mladih KULT u okviru Uči, Misli i Djeluj! UMiD obuke za omladinske lidere.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno