Sudske klupe

Turčin Džaner Tajlan uhapšen u SBK, u toku njegovo prebacivanje u Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Džaner Tajlan,  Turčin za kojim se tragalo zbog dvostrukog ubistva u Zenici uhapšen je u Srednjebosanskom kantonu. Kako je potvrđeno, pronašli su ga i uhapsili pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Srednjobosanskog kantona u mjestu Raško Polje, između Kaonika i Busovače.

– U 13.45 u združenoj akciji pripadnika jedinice za specijalističku podršku, pripadnika Sektora krim-policije MUP-a SBK i PS Busovača, osumnjičeni je pronađen i uhapšen. Tome je prethodila intenzivna pretraga terena tokom prethodno noći i tokom dana – kazao je glasnogovornik MUP-a SBK Hasan Hodžić za Faktor.

Tajlan je osumnjičen da je hladnim oružjem – nožem, jučer u Zenici ubio dvojicu trgovaca devizama Ramiza Odobašića i Arslana Mujića. Nakon toga je bijelim “VW” kombijem pobjegao s mjesta događaja. Podsjetimo, u mjestu Grablje, u općini Busovača, jutros je pronađen kombi, dok je potraga za Taylanom nastavljena.

Kako saznajemo, specijalci upravo transportuju Tajlana (14h) ka Upravi policije MUP-a ZDK, gdje će mu potom biti određeno policijsko zadržavanje, a nakon toga i “ostatak” predviđene procedure po nalogu postupajućeg kantonalnog tužioca.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno