Sudske klupe

Turčin čeka optužnicu u pritvoru

Turčin čeka optužnicu u pritvoru- Okončanje istrage protiv osumnjičenog za dvostruko ubistvo u Zenici očekuje se za 30-ak dana

Turčin Caner Taylan, koji je osumnjičen za ubistvo dvojice Zeničana Ramiza Odobašića i Arslana Mujića, ostat će još dva mjeseca iza rešetaka. Ovu odluku donio je​ zenički Kantonalni sud na prijedlog Tužilaštva ZDK-a.

POZIV ŽRTVAMA

– Istraga se nalazi u poodmakloj fazi i provode se određena vještačenja, pojašnjavaju u Tužilaštvu ZDK-a, gdje navode da se okončanje istrage i podizanje optužnice protiv osumnjičenog očekuju nakon prijema nalaza vještačenja. To bi, ističu u ovoj instituciji, moglo da se desi već za 30-ak dana.

Zločin koji se Turčinu stavlja na teret desio se u naselju Nova Zenica. Osumnjičeni je nazvao zeničke devizere sa kojima se poznavao da mu zamijene 55.000 eura. Mujić i Odobašić su otišli da mu zamijene novac, a za ovu uslugu ne bi zaradili ni 500 KM. Kada su se našli sa Turčinom, uslijedio je horor. Između njih je došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba tokom kojeg je Turčin dvojici Zeničana nanio više ubodnih rana nožem, usljed čega su obojica preminula.

DUGOVI I HAPŠENJE​

Turčin, koji je imao fast-food na ulazu u pijacu u Zenici, poznavao se sa žrtvama. Ranije je mijenjao novac kod uličnih devizera, ali niko nije slutio da bi mogao počiniti dvostruko ubistvo.

Prema nezvaničnim informacijama, Turčin je upao u velike dugove, zbog čega mu je bio potreban novac, a navodno je bio i sklon kocki. Kako nije imao novac da vrati dugove, osmislio je plan kako da povrati novac. Nakon ubistva je pobjegao, ali je uhapšen na području Srednjobosanskog kantona te je smješten u pritvor.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem