Nogomet

Turbulentna godina iza NK Čelik

Turbulentna jesen zeničkog Čelika
Turbulentna jesen zeničkog Čelika
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik iza sebe ima još jednu turbulentnu jesen, a u zeničkom klubu stvari odavno nisu onakve kakve bi trebale biti u jednom članu elitnog fudbalskog društva.

Crno-crveni su produženi dio prvog dijela sezone okončali na sedmom mjestu sa osvojenih 28 bodova, a to je učinak kojim u Zenici mnogi nisu zadovoljni.

Osvojeni broj bodova vjerovatno bi trebao biti dovoljan za ispunjenje zacrtanih ciljeva, a to je opstanak. Svakako da će Zaničani imati otežan put, s obzirom da u nastavak sezone ulaze vjerovatno oslabljeni. Želju da napuste klub u zimskoj pauzi već su izrazili Igor Radovanović, Ahmed Džafić, Nedim Oglečevac i Sead Bučan, a pretpostavlja se da neće biti jedini…

Ipak, i pored svih problema, trener Elvedin Beganović vjeruje kako njegovu ekipu očekuje svijetla budućnost i kako će loše stvari ostati iza njih.

– Piše se kako je ekipu napustilo nekoliko igrača, ali to nije tačno. Niko od njih nije dobio izlazne papire, te su i dalje tu. Očekujemo da se pojačamo i u nastavak sezone uđemo jači – rekao je Beganović, dodavši:

– Prioriteti su nam dva vezna igrača i napadač, a sa igračima koji nisu zadovoljili, pokušat ćemo raskinuti ugovore. Ako oni ne budu za to, mi ćemo do kraja sve ispoštovati.

Međutim, prije negoli u Zenicu stigne novo ime, klub će morati dobiti novu upravu i predsjednika.

Faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno