Ostali sportovi

Tuki Državna nagrada za sport za 2015. godinu

Tuki Državna nagrada za sport za 2015. godinu
Tuki Državna nagrada za sport za 2015. godinu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tuki Državna nagrada za sport za 2015. godinu- Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović dodijelio je danas atletičaru Amelu Tuki Državnu nagradu za sport Bosne i Hercegovine za 2015. godinu.

-Nije bilo dileme o tome čiji rezultati u prošloj godini zavrjeđuju da budu nagrađeni. Amel zaslužuje mnogo veću podršku nego što je to bilo dosad. Sigurni smo da će njegovi rezultati u olimpijskoj 2016. godini, biti još bolji nego u prošloj sezoni – rekao je ministar Osmanović, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Atletičar Amel Tuka zahvalio je na dodijeljenom priznanju i naglasio je da su dosadašnji rezultati veliki motiv za nastavak karijere.

-Medalja na Olimpijskim igrama je moja želja i želja mog trenera. Posvećeni smo tom cilju, i s velikim samopouzdanjem dočekujemo predstojeću atletsku sezonu – rekao je Tuka.

Ministar Osmanović ukazao je na značaj atletike kao bazičnog sporta. Naglasio je da je svjestan činjenice da finansijska sredstava kojima Ministarstvo raspolaže nisu dovoljna, ali da će biti učinjen maksimalan napor da se podrži vrhunski sport u Bosni i Hercegovini.

Amel Tuka jedan je od troje atletičara iz Bosne i Hercegovine koji su dosad ispunili normu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Јaneiru.

U Atletskom savezu ističu da očekuju da će taj broj biti veći, a posebno su ponosni na činjenicu da su atletičari iz BiH ispunili A olimpijske norme, što govori o kvalitetnom radu u tom sportu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno