Ostali sportovi

Tuka: zadovoljan, ali može bolje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer su atletičari Bosne i Hercegovine još jednom obradovali naciju. Sjajni nastupi Amela Tuke, Mesuda Pezera, Hamze Alića i Nikolije Stanivuković još jedna su potvrda da ovaj sport u našoj zemlji definitivno treba imati veću podršku kako bi i na većim takmičenjima osvajali medalje.  Balkansko atletsko prvenstvo u dvorani Istanbulu sigurno će pamtiti srednjoprugaš Amel Tuka i mladi Mesud Pezer koji su osvojili medalje.

Nakon osvajanja najsjajnijeg odličja razgovarali smo trenutno sa našim najboljim atletičarom Amelom Tukom, koji je za čitatelje portala SportSport.ba podijelio utiske sa igara u Turskoj.

“Kako sam za vaš portal najavio dan prije odlaska u Istanbul, nisam očekivao iskreno neki rezultat jer ovo mi je tek drugi nastup u dvorani, a iskreno nisam još 100 posto spreman. Iz punog sam treninga, a u toku ove sedmice sam u Zenici išao na Smetove kako bi radio dionice 10 puta 100 metara uz brdo. Svakako da sam zadovoljan s osvojenom zlatnom medaljom i još jednim odličjem za moju državu, grad i klub. Rezultati naših atletičara u Istanbulu su potvrda dobrog rada u našim klubovima, kojima je potrebno više podrške, kako bi se u narednim godinama ravnopravno borili za medalje na svjetskim i evropskim takmičenjima”, ističe Tuka. Naredno takmičenje za 23-godišnjeg atletičara je Evropsko dvoransko prvenstvo u Pragu narednog mjeseca.

“Istanbul je bio dobra proba za naredno takmičenje, sigurno da očekujem dobar rezultat na Evropskom prvenstvu. Nastojat ću još neke stvari popraviti, te spreman potpuno dočekati takmičenje. U atletici ne mogu nikada prognozirati neki rezultat, ali najbolje je kada čovjek iznenadi sam sebe. Najbitnije da sam zdrav, a uz malo sreće očekujem i dobar plasman u Pragu”, kazao je za SportSport.ba Amel Tuka.

D.Kurbegović/Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno