Ostali sportovi

Tuka, Pezer i Malkočević predstavljaju BiH u Beogradu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Tuka, Pezer i Malkočević predstavljaju BiH u Beogradu – Trideset četvrto evropsko Dvoransko prvenstvo u atletici počinje u Beogradu. Više od 1.100 najboljih evropskih atletičara i atletičarki iz 48 zemalja borit će se za medalje u dvadeset i šest disciplina. Bosnu i Hercegovinu će predstavljati tri atletičara – Rusmir Malkočević (član Atletskog kluba Sloobda) u utrci na 400 m, Mesud Pezer (AK Zenica) u bacanju kugle i Amel Tuka (AK Zenica) na 800 m.

Najbolji bh. atletičar i naš glavni adut na prvenstvu Amel Tuka u konkurenciji 26 prijavljenih takmičara ima drugi rezultat – 1:46,59, a bolji od njega ove sezone je samo evropski prvak Poljak Adam Kszczot. Taj rezultat je Tukin lični dvoranski rekord, a ostvario ga je 18. februara na mitingu u Birminghamu.

Mesud Pezer ima deveti rezultat u konkurenciji 23 prijavljena bacača kugle. Dvadeset trogodišnji Zeničanin u Beograd putuje također s ličnim dvoranskim  rekordom – 20,37 m, koji je početkom februara postavio u Istanbulu.

Treći bh. predstavnik Rusmir Malkočević (AK Sloboda) ima najslabiji rezultat među 29 prijavljenih takmičara u disciplini na 400 m – 48.23 s.

Prvog dana takmičenja u petak u kvalifikacijama će nastupit će Tuka i Malkočević. U očekivanom nastupu u polufinalu Tuka će trčati u subotu (19.25 sati), dok je finale na programu u nedjelju (17.50). Pezer će u kvalifikacijama nastupiti u subotu (11 sati), a finale je na programu istog dana od 19.20 sati.

Vođa bh. delegacije u Beogradu  je selektor muške atletske repezrentacije Elvir Krehmić, a u timu se još nalazi fizioterapeut Roberto Troiani.

U dosadašnjoj historiji Bosna i Hercegovina je na evropskim dvoranskim prvenstvima osvojila po jedno zlatno i srebreno odličje u bacanju kugle. Titulu evropskog prvaka 1980. godine u Geteborgu osvojio je Zlatan Saračević, dok je Hamza Alić bio srebreni 2013. godine također u ovom švedskom gradu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno