Ostali sportovi

Tuka: Ovaj put neću nasjesti na foru osvajanja olimpijske medalje, želim raditi što najbolje znam

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi, a večeras je nakon dodjele medalja govorio za Al Jazeeru.

Dvadesetosmogodišnji Tuka je u finalu dionicu istrčao u vremenu od minute, 43 sekunde, 47 stotinki, što mu je najbolji rezultat u sezoni.

“Očekivao sam brzu trku i bio sam spreman na to. Vidjeli ste da sam odmah zauzeo svoju poziciju. Svi koju su ušli u finale su bili favoriti za medalju. Svakog sam gledao kao najozbiljnijeg protivnika, ali nikome nisam dao pardona na stazi. Znam da sam rođen za velike stvari. Došao sam da osvojim medalju za BiH, sebe i svoju porodicu”, rekao je Tuka za Al Jazeeru.

Osvajanjem srebrene medalje ostvario je i najbolji rezultat u karijeri nakon bronze na Svjetskom prvenstvu u Pekingu. Tuka je u Dohu doputovao s najboljim evropskim vremenom u ovoj disciplini i sedmim u svijetu.

“U Dohu sam došao rasterećeniji. U Pekingu sam imao više pritiska, jer sam došao kao najbrži čovjek na svijetu i jednostavno sam morao osvojiti medalju. Ovaj put sam bio među favoritima za ulazak u finale, ali ne i za medalju, što mi je prijalo”, dodao je naš najbolji atletičar.

Na pitanje da li možemo očekivati prvu olimpijsku medalju, rekao je:

“Poslije osvajanje bronze u Pekingu uslijedile su OI u Riju, onda sam nasjeo na vašu medijsku foru osvajanja medalje. Ovog puta neću. Neću da razmišljam o OI, medalji… Želim da uživam, treniram, radim ono što najbolje znam kao što sam to radio kada niko nije bio uz mene nakon povreda koje sam imao”.

Cijeli intervju za Al Jazeeru pogledajte



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno