Ostali sportovi

Tuka naučio lekciju iz Rija, Cerić se 30. juna vidi na postolju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tuka naučio lekciju iz Rija, Cerić se 30. juna vidi na postolju- U Sarajevu je danas predstavljen tim koji će braniti boje Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama u Tokiju. na OI u Tokiju 2022. Zastavu BiH će po prvi put nositi muški i ženski sportista, Amel Tuka i Larisa Cerić.

Tuka je ne predstavljanju govorio o lošijim rezultatima u posljednjih nekoliko trka. Kazao je kako je ružan osjećaj trčati sa “teškim” nogama.

“Moja želja je jedno, a mogućnosti su drugo. Nadam se da ću se što prije vratiti u optimalnu formu. Presretan sam što ću nositi zastavu BiH”, istako je Amel Tuka.

Amel Tuka: Svima je cilj veliko finale

Dodao je kako ima još dvije sedmice da uradi finalne treninge.

“Nadam se da će to biti dobar period, da se prilagodim vremenskim uslovima. Znam lekciju iz Rija. Znam šta znače olimpijske igre. Bez obzira što sam bio 2. na SP-u, olimpijske igre su posebne. Svima nam je cilj veliko finale. Sada je iskustvo na moj strani”, zaključio je bh. trkač.

Lana Pudar u Tokio ide kao evropska juniorska prvakinja. Međutim, odbila je prognozirati svoj nastup na OI-u, ali se nada da će opravdati očekivanja.

“Drago mi je vidjeti koliko moji uspjesi raduju ljude. To mi daje vjetar u leđa pred Olimpijske igre. Želim se za naredne igre pripremati u Mostaru i nadam se da ću dobiti uslove za to. Uspojela sam sa 15 godina izboriti plasman na OI i jako sam ponosna. Nadam se da ću opravdati očekivanja. Ljudi već govore da ću osvojiti medalju, ja zaista ne smijem prognozirati”, poručila je Pudar.

Larisa Cerić: Sada sam pet godine iskusnija

Trofejna bh. judašica Larisa Cerić, također višestruka sportistkinja godine u BiH u različitim izborima, naglasila je da joj je velika čast i ispunjenje sna što će na Olimpijadi nositi zastavu BiH.

“Rezultati u Riju nisu bili onakvi kako sam zamislila prije početka Olimpijade. Sada sam pet godine iskusnija i iskreno se nadam da ću napraviti mnogo bolje rezultate. Mnogo sam uložila u sebe u periodu između dvije olimpijade. Poraz u Riju me mnogo naučio, tako da se iskreno nadam da ću 30. jula biti na postolju”, kazala je Cerić.

Cerić ističe da joj je ipak najveća želja da sportisti u BiH dobiju mnogo bolje uslove za rad nego što to imaju trenutno.

“Naši sportisti ne bi trebali biti samo neka vrsta pozitivnog incidenta. Nadam se da će naša mlada Lana Pudar dobiti bazen u Mostaru u kojem može trenirati, te da će svi ostali mladi sportisti dobiti mnogo veću podršku i bolje uslove, jer oni to zaista zaslužuju”, dodala je Cerić.

Inače, boje Bosne i Hercegovine u prijestolnici Japana branit će atletičar Amel Tuka, judašica Larisa Cerić, bacač kugle Mesud Pezer, plivačica Lana Pudar, taekwondoist Nedžad Husić, streljačica Tatjana Đekanović i plivač Emir Muratović.

Autor: N1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno