Ostali sportovi

Tuka: Nakon izuzetno jakih treninga imao sam dva nastupa u protekla tri dana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon sinoć osvojenog šestog mjesta u trci na 800 metara na 12.memorijalnom atletskom mitingu “Gyulai Istvan” u mađarskom Szekesfehervaru, bosanskohercegovački olimpijac Amel Tuka oglasio se na svom Facebook profilu te poslao poruku  navijačima i javnosti.

Podsjetio je kako su iza njega naporni treninzi te dvije trke u posljednja tri dana, odnosno da je u subotu, 06. augusta, nastupio na trci Dijamantske lige u Poljskoj (Silesia, Chorzow), gdje je 800m istrčao za 1:47.76 (10. mjesto) te jučerašnja trka na 800 metara u okviru World Continental toura Gold u Mađarskoj, u kojoj je istu dionicu istrčao u vremenu 1:46.77.

-Poslije izuzetno jakih treninga posljednih mjesec dana, zajedno sa trenerom odlučio sam nastupiti na ove dvije izuzetno jake trke, iako sam znao da je jako teško napraviti rezultat ili plasman poslije jakih treninga i ovako jake konkurencije trenutno!

Nekada moramo rizikovati i čak trpjeti poraze, ali isto tako čvrsto vjerovati u proces i sve ono dobro što nas čeka u budućnosti! Nikad poraz, samo lekcija! Uz vas i vašu bezuslovnu podršku je zaista sve puno lakše – poručio je Tuka.

Tuka je jučer za skoro punu sekundu bio brži nego u subotu u Poljskoj, što je dobar znak da polako diže formu pred nastupajuće Evropsko atletsko prvenstvo u njemačkom Münchenu, koje počinje 15. augusta te na kojem bi i on trebao nastupiti. Tuka je prošlog mjeseca odlučio propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu u američkom Oregonu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno