Zenica

Troškovi održavanja sportskih objekata u Zenici

Troškovi održavanja sportskih objekata u Zenici
Troškovi održavanja sportskih objekata u Zenici
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Troškovi održavanja sportskih objekata u Zenici- U troškovima kompletnog održavanja svih sportskih objekata u Zenici, kojima upravlja Javno preduzeće za njihovo upravljanje i održavanje, najveći su troškovi za grijanje i električnu energiju i na godišnjem nivou iznose ukupno oko 300.000 maraka , kaže Feđa Jovanović, direktor ovog preduzeća.

Najveći dio tih troškova, od oko 250.000 maraka, otpada samo na utrošene energije u zeničkoj Areni, na čije se kompletno održavanje, kada se uračunaju i ostali troškovi, godišnje plaća oko 400 do 450 hiljada maraka.

-Iznajmljivanjem prostora i terena za rekreaciju i održavanjem različitih sportskih i drugih manifestacija, Gradska arena jeste isplativa, mada i tu ima još prostora za pomake, ali su problem ostali sportski objetki, koji ne donose prihode preduzeću, ističe direktor Javnog preduzeća za njihovo upravljanje i održavanje.

Inače za održavanje svih zeničkih sportskih objekata, kojima upravlja ovo preduzeće Gradska uprava Zenice godišnje izdvaja oko 320.000 maraka, dok ostalo finansira samo preduzeće iz vlastitih sredstava.

(V.J.)
rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno