Košarka

“TROJKA” jedina ekipa koja predstavlja Zenicu na takmičenjima u Streetballu!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“TROJKA” jedina ekipa koja predstavlja Zenicu na takmičenjima u Streetballu! – Ulična košarka je vrsta košarke koja se igra na vanjskim terenima ili grubo prevedeno “na ulici”. Veoma je slična košarci, a pravila su svedena na minimum. Ulična košarka je dio svakodnevnice i razvija se paralelno s NBA košarkom. Čak postoje i neki igrači koji su s ulice dospjeli u NBA.

U Bosni i Hercegovini je streetball još u povojima iako postoje mnoga natjecanja tijekom ljeta, pa i u našoj Zenici.

Streetball ili basket 3X3 postao je i Olimpijski sport, te sve uzima više maha u svijetu, kao sport koji privlači veliku pažnju. Svjedoci smo ekipe iz Viteza koja predstavlja BiH veoma uspješno na mnogim takmičenjima u Evropi.

Njihovim stopama krenula je i “Trojka” iz Zenice, a za ovu ekipu nastupaju: Dino Šekić, Armin Bilić, Namik Varupa, Adni Gradaščević i Muhamed Gak. Ova ekipa već skoro četiri godine učestvuje veoma uspješno na brojim turnirima kako u BiH, tako i u regiji.

Budući da njihov trud i rezultate nebi bilo moguće ostvariti bez podrške prijatelja, momci se nadaju da će njihov uspjeh prepoznati i sponzori, kako bi im bilo lakše učestvovati na što više turnira u regiji.

“Trojka” je tim koji prije svega predstavlja Zenicu kako u BiH, tako i u regiji, a sastavljena je od Zeničana, koji igraju i profesionalno košarku.

“Nadamo se da će ljudi koji vole sport pomoći ovim momcima u nastavku naše karijere u ovom sportu, koji nije bez razloga postao Olimpijski. Od srca se zahvaljujemo Zenicablogu, koji je tu da ukaže na naše rezultate, zalaganje, samu promociju ove vrste košarke, kao i pomoć pri pronalsku sponzora za naš daljnji opstanak”-istakao nam je Dino Šekić.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno