Zabava

“Trojica” snimili novu – staru pjesmu “Snijeg”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“Trojica” snimili novu – staru pjesmu “Snijeg” – Audio-vizuelni projekat „Trojica“ donose nam novu pjesmu pod nazivom „Snijeg“. Autor pjesme je Aldin Šehić, otpjevao (i nacrtao) ju je Besir Maglić, a montrirao poznati Zeničanin u Dubaiju Zdravko Cvjetković.

Pjesma je nastala davne 2004., demo snimljen uz minimalne kućne tehničke mogućnosti i nije uspjela da nestane u vremenu, kako to često bude sa starim snimcima. Nova verzija je snimljena ljetos ove godine.

Ideja za video nastala je na osnovu crteža koje je Besir sa vremena na vrijeme objavljivao na društvenim mrežama i koji su se uklopili u tematiku pjesme. Razrađen je scenarij, dodato je još nekoliko novih (ukupno 25) i napravljena stripovska priča koja prati pjesmu.

Besir i Zdravko su polaznici zeničke škole stripa koje je devedesetih godina vodio Adnadin Jašarević. Od tada obojica imaju zajedničku sklonost prema pričanju kroz slike, svako na svoj način, Besir kao crtač, a Zdravko kao animator, karikaturista i, od sada, montažer videa.

 Besir Maglić: “Posljednja verzija pjesme je snimljena u kućnom studiju a zatim je krenulo osmišljavanje video – klipa koji je nastao od jednog crteža na kojem je silueta momka koji sa ružom čeka nešto ili nekog pored gradskog sata koji je poznat zeničanima. Stripovska video priča koja prati pjesmu nema konkretnu fabulu ili ideju tako da ostaje na slušaocu ili gledaocu da je protumači na svoj način.”

 Zdravko Cvjetković: “Pjesmu sam čuo u ovoj zadnjoj verziji i “legla” mi je na pravu. Besko je prije svega moj dobar prijatelj, ali i moj komšija i kolega iz Zeničke Škola Stripa još iz ratnih godina, a Aldina znam najviše preko lokalnih bendova na čije svirke sam često išao i kao autora odličnog bloga “Ulicamamo”. Zbog svega toga mi je predstavljalo pravo zadovoljstvo raditi na sinhronizaciji Beskinih crteža sa Aldinovom pjesmom, a još sam pokušao, koliko mi je slobodno vrijeme dozvolilo, sve to malo obogatiti i oživjeti sa par dodatnih frameova, čisto da video ne bude klasični slide show crteža. Nadam se da će video doprinijeti tome da pjesma zaživi jer je stvarno riječ o super stvari.”

Aldin Šehić: “Zapravo smo je snimili na Beskovo insistriranje. Zauzvrat sam ja insistirao da je on nacrta. To dođe kao obostrana motivacija za nekoliko dana utrošenih u vlastitu satisfakciju. Neopterećeni bilo kakvih finansijskim motivima konačno možemo uživati u svom uratku koji je toliko dugo čekao da bude gotov.

Hvala Zdravku koji je u kratkom vremenu sve znalački montirao i našminkao svojim animacijskim “cakama”. Kao jedan od prvih fanova Zeničke Škole Stripa drago mi je da smo se uvezali kroz ovaj vid kreativnog rada.”

 

link videa:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno