Zenica

Trideset srednjoškolaca na praksi u ArcelorMittal Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Trideset srednjoškolaca na praksi u ArcelorMittal Zenica – U prostorijama kompanije ArcelorMittal Zenica danas je održano uvodno predavanje za 30 srednjoškolaca koji će do kraja ove školske godine u pogonima Kompanije obavljati svoj praktični dio nastave.

Rezultat je to nedavno potpisanog sporazuma između ArcelorMittal Zenica i zeničkih srednjih škola za tehnička zanimanja, koji omogućava učenicima da osim teorijskog znanja koje stječu u školi, dobiju i neophodna praktična iskustva i vještine.

Na taj način nastavni proces bit će značajno unaprijeđen a učenici će po završetku srednje škole biti mnogo spremniji za radna mjesta koja ova industrija nudi.

Danas je ova grupa mladih ljudi, koji dolaze iz Mješovite srednje industrijske škole i srednje mješovite škole „Mladost“ iz Zenice, dobila prvu poduku iz oblasti zaštite na radu, koja je od izuzetne važnosti u ArcelorMittal Zenica, kako bi bili spremni za ulazak u pogone.

Tijekom praktičnog rada, svaki učenik će dobiti svog mentora, uposlenika Kompanije, koji će mu pokušati prenijeti što više znanja iz različitih oblasti proizvodnog procesa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno