Zenica

Trideset radnika AMZ se javilo u bolnicu, 15 zadržano na liječenju, kod sedam utvrđeno prisustvo bakterije salmonele

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako je potvrdilo Odjeljenje za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica, više od 30 radnika ArcelorMittala Zenica se prijavilo ovoj ustanovi zbog stomačnih tegoba, od subote, 30. novembra, do danas. Od tog broja, kako nam je saopćeno iz ArcelorMittala Zenica, njih 15 je zadržano u bolnici zbog stanja uzrokovanog bakterijom salmonele. iz AMZ kažu da su dosadašnje analize na sedam pacijenata potvrdile da se upravo radi o salmoneli.

– Jedan od sedam restorana u krugu Kompanije, u kojemu usluge pruža eksterni snabdijevač, firma “Salčinović”, je zatvoren odmah po dobijanju informacija o prijavljenim zdravstvenim problemima, te će tako i ostati dok zvanično ne dobijemo sve rezultate analiza. Do sada su nalazi za vodu i osoblje restorana potvrdili da to nisu uzroci, sada čekamo rezultate analize higijensko-epidemoloških nalaza uzetih u restoranu i zvanično mišljenje specijaliste za uzorke hrane. Kompanija će pružiti svu podršku za brz i siguran oporavak naših radnika, odgovoreno je iz AMZ na naš upit.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno