Kultura

Tribina i promocija knjige Snežane Radojičić “Severna Koreja – putovanje po zemlji King Džon Una” Gradska biblioteka 22. novembar 18:30h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Tribina i promocija knjige Snežane Radojičić “Severna Koreja – putovanje po zemlji King Džon Una” Gradska biblioteka 22. novembar 18:30h – U četvrtak, 22.11.2018. godine u 18.30 sati u Gradskoj biblioteci održava se putnička tribina i promocija knjige “Severna Koreja – putovanje po zemlji King Džon Una”.

Tribinu će održati Snežana Radojičić, pisac i nomad, koja putuje na biciklu oko svijeta od 2011. godine. Za to vrijeme, prošla je 55.000 km i obišla 40 zemalja. Nedavno se ‘oprostila’ od Azije i Okeanije i prije prelaska na latinoamerički kontinent održaće niz putničkih tribina širom Balkana.
Opisat će ukratko svoj Put, od časa kad je rekla ‘ne’ konvencionalnom životu do danas. Govorit će o najvećim izazovima tokom svog sedmogodišnjeg “kotrljanja“, kao i o najomiljenijoj i najneobičnijoj zemlji na svijetu.

Povod za dolazak u BiH je objavljivanje knjige “Severna Koreja – putovanje po zemlji Kim Džong Una”. Snežana je sedam dana vozila bicikl kroz najzatvoreniju zemlju na svijetu. Koliko je teško otići tamo? Da li je teško dobiti vizu? Da li se može kretati slobodno kroz Koreju? Šta je istina a šta propaganda? Kako izgleda život u toj zemlji?

Odgovor na ovo i druga pitanja o životu u Severnoj Koreji možete saznati na tribini, na kojoj će biti prikazani i neki video zapisi koji nigdje do sada nisu objavljeni, niti će biti dostupni na internetu.

Na tribini ćete moći kupiti i putopis-foto-monografiju “Severna Koreja – putovanje po zemlji Kim Džong Una”. Riječ je o vrhunski opremljenoj knjizi na 300 str, sa oko 400 fotografija u punom koloru. Promotivna cijena knjige je 30 KM.
Ulaz na tribinu je slobodan!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno