Nogomet

Tri poraza Omladinskih selekcija Čelika u Premijer ligi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru 4.kola Premijer omladinske nogometne lige BiH, sezona 2018/2019, za pionire i kadete, pioniri i kadeti Čelika bili su gosti u Mostaru kod svojih vršnjaka iz HŠK Zrinjski, dok su juniori Čelika, uokviru 2.kola bili domaćini u Zenici ekipi juniora Radnika iz Bijeljine.
Nažalost, sve tri Čelikove Omladinske selekcije su poražene, za razliku od seniorske ekipe NK Čelik, koja je na svom Bilinom polju pobjedila ekipu mostarskog Zrinjskog (1:0), aktuelnog prvaka BiH.
Utakmice pionira i kadeta igrane su na stadionu HŠK Zrinjski, dok su juniori igrali na B terenu stadiona na Kamberovića polju.

Rezultati omladinskih selekcija Čelika:
PIONIRI U-15
Zrinjski – Čelik 1:0 (1:0), strijelac za pionire Zrinjskog bio je Marko Čubela u 30.minuti.

Sastav pionira NK Čelik:
Mlaćo, Babić, Bašić, Helja (cap), Žuna, Zeković, Palačkić, Ahmetspahić, Begić, Softić, Hodžić. Još su igrali: Plavčić, Škaljo i Zatagić. (Glavni trener Omer Kopić);

KADETI U-17
Zrinjski – Čelik 1:0 (1:0), strijelac za kadete Zrinjskog bio je Marko Jozić u 10.minuti;

Sastav kadeta NK Čelik:
Durmo (cap), Piljug, Vardo, Isaković, Mahmić, Mušinović, Seković, Gračić, Čančar, Mašić, Bahtić. Još su nastupili: Karić, Sibalo, Saliji, Međuseljac, Kovač. (Glavni trener Senad Brkić);

JUNIORI U-19
Čelik – Radnik 1:3 (0:3), strijelci za goste iz Bijeljine bili su Mladen Dujković u 18′, Mile Purić u 34′ i Miljan Odžaklić u 42′ iz jedanaesterca, dok je jedini gol za juniore Čelika postigao rezervista Asim Čolaković u 68.minuti.

Sastav juniora NK Čelik:
Jupić, Puđa, Horić, Kulovac, Jukić, Ibraković, Smajić Žuna (cap), Kalabić, Vardo, Muslić. Još su nastupili: Spahić, Čolaković, Tufekčić i Ferhatović. (Glavni trener Sabahudin Bujak);

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno