Košarka

Tri pobjede OKK Abeceda u gradskim derbijima – 6.kolo Lige ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinske selekcije OKK Abeceda iz Zenice u 6.kolu Lige mladih ZDK, bile su domaćini svojim vršnjacima „gostima“ iz OKK Čelik Zenica. Sve tri selekcije Abecede (predpioniri, pioniri i kadeti) ostvarile su sigurne i uvjerljive pobjede.

Evo rezultata:

Predpioniri OKK Abeceda – OKK Čelik  52:21

Pioniri OKK Abeceda – OKK Čelik  75:35

Kadeti OKK Abeceda – OKK Čelik  85:53

Predpionirsak i pionirska utakmica je igrana u područnoj školi „Musa Ćazim Ćatić“ u Blatuši, dok su kadeti igrali u dvorani na Bilmišću.

-Najefikasniji kod predpionira Abecede bili su Faruk Duvnjak sa 16, Danin Nuhanović 15 (kapiten i prvi strijelac lige), Eddi Nuhanović 12, Faruk Karalić 8 poena.

Ovom uvjerljivom pobjedom najmlađi dječaci Abecede su učvrstili prvo mjesto na tabeli i u ovoj sezoni nemaju još nijedan poraz.

-Najefikasniji kod pionira Abecede bili su kapiten Ajdin Spahić (21), Miran Kulalić (20), Rijad Muslić 18 poena. Iz Abecede ističu mladog Faruka Duvnjaka, koji je mlađi tri godine od zvaničnog pionirskog godišta, prikazao je mnoštvo lijepih poteza i jednom atraktivnom trojkom izmamio veliki aplauz publike.

-Najefikasniji kod kadeta Abecede bili su Deni Ćuković sa 28, Belmin Hrvić 21 poen + 13 skokova, kapiten Adis Zec 12, Ilhan Osmanović 11 poena.

-OKK Abeceda nastavlja svoj pobjednički juriš. Kontinuitet dobrog rada i još boljih rezultata iz prethodnih sezona je nastavljen. Idemo dalje u nove pobjede. Trenerski tim OKK Abeceda čine Haris Milak, bivši juniorski reprezentativac BiH i državni prvak, zadužen za pionirsku i predpionirsku selekciju, profesor Behudin Bajgorić, šef stručnog štaba i bivši selektor ženske reprezentacije i Fiba trener zadužen je za kadete, kojem u radu asistira nekadašnji proslavljeni košarkaš i trener Nedžad Mulić-, kažu u OKK Abeceda.

Iz OKK Abeceda zahvaljuju se svojim sportskim prijateljima iz OKK Čelik na fer i korektnom ponašanju.

E.Imamović /OKK Abeceda



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno