Košarka

Tri pobjede OKK Abeceda u 11.kolu Lige mladih ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tri pobjede OKK Abeceda u 11.kolu Lige mladih ZDK

Omladinske selekcije OKK Abeceda iz Zenice u 11.kolu Lige mladih ZDK, bile su domaćini svojim vršnjacima iz KK Tešanj (kadeti) i KK Maglaj (pioniri i predpioniri). Sve tri selekcije Abecede (predpioniri, pioniri i kadeti) ostvarile su sigurne i uvjerljive pobjede.
Evo rezultata:
Predpioniri: OKK Abeceda – KK Maglaj 57:16
Pioniri: OKK Abeceda – KK Maglaj 76:33
Kadeti: OKK Abeceda – KK Tešanj 113:37

-Program su u otvorili kadeti, koji su nastavili niz fenomenalnih igara i ostvarili još jednu uvjerljivu pobjedu nad gostima iz Tešnja od 113:37. Najefikasniji igrači kod kadeta Abecede bili su, Denni Ćuković i Adis Zec sa po 20 poena, Ajdin Spahić sa 17 p. (četiri trojke), a vrijedi istaći da je ovaj dječak po godištu i dalje pionir, te Belmin Hrvić sa 12 p. i Ilhan Osmanović 12 poena -, saopštavaju iz OKK Abeceda.

Drugog dana pionirska i predpionirska ekipa OKK Abeceda bila je domaćin KK Maglaj.
Prvi na teren su izašli pioniri OKK Abeceda, koji su nastavili pobjedničku seriju i ostvarili uvjerljiv trijumf od 43 poena razlike (76:33).
Najefikasniji igrači kod pionira Abecede bili su kapiten Ajdin Spahić sa 30 poena, Miran Kulalić 12 poena ( 4 trojke) i Rijad Muslić 12 poena.

Košarkaški vikend za omladinske selekcije OKK Abeceda završen je uvjerljivom pobjedom predpionirske selekcije OKK Abeceda nad svojim vršnjacima iz KK Maglaj. Pioniri Abecede su nakon 11 kola i dalje jedini neporaženi tim u Ligi mladih KS Zenica. Ostvarena je pobjeda nad Maglajlijama od 41 razlike (57:16).
Najefikasniji igrači za predpionire Abecede bili su kapiten Danin Nuhanović sa 16 poena, Faruk Duvnjak sa 12 poena, koji, iako je mlađe godište od zvaničnog predpionirskog godišta, nastavlja da pruža odlične partije, Eddi Nuhanović i Edin Kubat postigli su po 6 poena. Iz OKK Abeceda ističu odlične defanzivne role Danina Hasanbašića i Faruka Karalića, koji su velikom borbenošću izmamili aplauze publike.

E.Imamović
Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno